Heftig uenighet

De rødgrønne ønsker å omgjøre «frislippet» av vannscootere. Frp vil forby fritidsbåter i nasjonalparker. De ønsker heller ikke obligatorisk ansvarsforsikring. Alle partiene vil ha en vrakpantordning, men Høyre, KrF, Rødt, MDG har ingen mening om et småbåtregister. Meningene spriker; det er ikke lett å være velger.

Publisert Sist oppdatert

Det er sprikende meninger om hva som er til båtfolkets og samfunnets beste når det gjelder båtpolitikk før stortingsvalget 11. september. Det avslører svarene de politiske partiene har avgitt om sentrale spørsmål som opptar båtfolket. Kystpartiet er faktisk det partiet som er mest i takt med båtfolkets egen mening.

En halv million norske husstander har båt, og halvparten av befolkningen er i fritidsbåt i løpet av sommeren. Selv om mange nok vil mene at det finnes viktigere politiske spørsmål enn båt og båtliv når de skal velge hvilket parti man vil stemme på ved høstens stortingsvalg, vitner sommeren og de siste års debatter om stort engasjement også når det gjelder spørsmål om for eksempel vestpåbud, vannscootere og vrakpant.

Vil reversere vannscooter-vedtaket

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her