Ny båt, nye gevinster

Årets mest spektakulære båtbytte har Sigmund Andre Hertzberg stått for

Publisert Sist oppdatert

Årets mest omtalte båtbytte er det Sigmund Andre Hertzberg som står for. Sunfasten har fått nye eiere i Bergen og nå venter en ny Dehler 30 OD på å bli seilt av det dyktige teamet med Hertzberg og Tim Sandberg. Med et EM i Danmark i 2023 og VM i Norge på en kombinert Færder- og Skaw Race bane i 2024, har laget poisjonert seg godt med valg av ny båt.

Hertzberg hadde lagt noen kriterier til grunn for valg av båt:

Den måtte være lett, og aller helst under 3000kg, Enda mer racing, men fortsatt mulig å dra på tur, Karbon mast, Asymmetrisk oppsett. Stagseil konfigurasjon, God ergonomi i cockpit, Levelig under dekk før, under og etter regatta, Fortsatt planende båt, men som også fungerer på kryss, Vannballast var et stort ønske, men ikke noe krav, Fathead storseil, Klargjort for World Sailing Cat. 03, Holde oss i 30 fot størrelsen på grunn av kostnad til båt og drift, samt lettere håndtering under seiling, En båt som er designet og satt opp for doublehanded seiling.

Fokuset ble rettet mot best mulig båt for best mulig pris. At det var en etablert båttype, er også positivt og dermed falt valget på Dehler 30 OD.

Dehler 30 OD
Dehler 30 OD under seil

.