Søk i arkivet

World Cruising Club
World Cruising Club

ARC+ 2015 i gang

64 båter satte kursen mot Kapp Verde søndag.

ARC+: Feltet fikk en rask start ut fra Las Palmas. Værprognosene er positive, og de fleste bør være i mål i løpet av uken.
ARC+: Feltet fikk en rask start ut fra Las Palmas. Værprognosene er positive, og de fleste bør være i mål i løpet av uken.

ARC+ er et alternativ for seilere som ønsker å besøke Kapp Verde før kursen settes over Atlanterhavet. Ved å krysse Atlanterhavet lengre syd vil også båtene få en mer stabil passatvind vestover.

Fire norske

ARC+ har blitt et populært alternativ til ARC. Av de 64 båtene som startet i går er fire norske. For ett år siden var det 51 båter som seilte de 865 nautiske milene fra Las Palmas til Mindelo på øya  São Vicente på Kapp Verde. Tre av disse var norske.

Frisk natt

Det var ideelle forhold under starten lørdag med 6-8 m/s vind fra øst-nordøst. De fleste båtene satte spinnaker etter start, men vinden frisknet til første natt.

–      Starten var rolig, og vi heiste spinnakeren litt etter de fire båtene i tet. Rett øst for flyplassen på Grand Canaria fikk vi en stor broach. Spinnakeren fikk gjennomgå, så det er bra vi har mye ducktape om bord, rapporteres det fra «PG Roshni», en engelsk Azuree  46. Båten har notert en toppfart på 18.9 knop, og seiler med fullt forseil og ett rev i storseilet.

På tur

«Shoshana B», Beneteau Oceanis 54, med Leif Ingmar Bremnes som skipper er den norske båten som ligger lengst frem.  Båten har i skrivende stund 737 nautiske mil igjen. Båten ligger ca 30 nm bak «Nix», en X-612 fra Nederland som ligger fremst i feltet. Rett ba «Shoshana B» ligger 4 nm foran «Vaares», Lagoon 400 med Kaare Jan Myrene som skipper.

Bavaria 44 «Lea» med Anne Ramm Salbu har valgt en kurs lengre syd. Båten har 767 nm igjen, men Bavaria 36 «Sara Ulrikke» med Lars Magne Skulbru har 752 nm igjen.

 

22. november starter ARC som går direkte til St. Lucia. Der er det påmeldt 17 norske båter. Samtidig som ARC+ startet, åpnet kontoret for ARC i Las Palmas. 

LETT: Den fine vinden ble frisk bare timer etter start. Enskrog og flerskrogsbåtene hadde hver sin start.

LETT: Den fine vinden ble frisk bare timer etter start. Enskrog og flerskrogsbåtene hadde hver sin start.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen