Søk i arkivet

SOLO: Midsummer Solo Challenge er en en-mannsregatta i farvannet hvor Bohusracet seiles.
SOLO: Midsummer Solo Challenge er en en-mannsregatta i farvannet hvor Bohusracet seiles.

Nytt solo-race uten regler

Midsummer Solo Challenge er ny satsning basert på ideer fra Silver Rudder og Bohusracet.

123NM: Banen går både
innaskjærs og på åpne strekk.

123NM: Banen går både innaskjærs og på åpne strekk.

Silver Rudder er på få år blitt verdens største shorthandregatta. En av grunnene til den store oppslutningen er at regattaen seiles helt uten måletall.

Bohusracet er Skandinavias største to-mannsregatta. En av grunnene til den store oppslutningen, er den fantastiske skjærgården seilasen seiles i. Midsummer Solo Challenge tar de enkle reglene fra Danmark, og legger til rette for regatta i Bohusläns fantastiske kyst.

123 nautiske mil

Midsummer Solo Challenge starter far Marstrand 8. juni hvor de minste båtene starter først. Det skal rundes fire merker, alle til babord. Første merke er ved Lysekil, andre merke er ved Fjällbacka. Merke tre er lengst nord, rett syd for Koster. Derretter blir det uttaskjærs sydover til Hätteberget, og inn til Marstrand.

Ingen måleregel

Det eneste som kreves for å seile Midsummer Solo Challenge er grunnleggende sikkerhetsutstyr, samt vite hvor lang båten er. I Silver Rudder blir båtene delt inn i klasser etter lengde. Utover det er det ingen restriksjoner.

Mer info om regattaen her

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen