Søk i arkivet

På vei mot Haag
På vei mot Haag

Volvo Ocean RaceMatchseiling mot mål

Kun en halv nautisk mil skiller «Dongfeng» og «MAPFRE» som nå er på siste strekket mot mål. Det kan «Brunel» dra fordel av. Følg utviklingen her.

Båtene har nå rundet det virtuelle merket øst for Risør og er på det siste strekket mot Haag. Det tegner til å bli et skikkelig matchrace mellom ledende «Dongfeng» og «MAPFRE», mens «Brunel» på 4. plass bare er ca. 8 nautisk mil bak lederen. Det er ikke mye og fullt muig å seile inn på de vel 425 nm som gjenstår. Før båtene møter 25 knops nordvest når de kommer fri av Lindesnes skal de gjennom vekslende vind langs Sørlandskysten og her kan mye skje. 

Matchrace «Dongfeng» og
«MAPFRE»

Matchrace «Dongfeng» og «MAPFRE»

Her er Marcel van Triest, «Dongfeng»s meteorologs analyse av situasjonen;

- Så snart de har passert det virtuelle merket vil den nordvestlige vinden gradvis øke. Det blir rask seiling med et vanskelig rutevalg innenfor TSS (ekskusjonssonen) nord i Holland. Vinkelen fra norskekysten er den skarpeste, men distansen er kortere enn den noe lengre, men trolig raskere veien langs danskekysten. Denne siste ruten kan imidlertid ende i noe som nesten blir kryss mellom TSS og øyene i Nord Holland. 

Uansett vil det bli en ny kompresjon av flåten ved slutten av antisyklonen, og med et nytt rundingsmerke utenfor Holland er det ingen mulighet for at båtene kommer inn før strømmen snur kl 1100 søndag formiddag. Det betyr at de må seile motstrøms 1.5 knop i 3-5 knops vind. Intet avgjort, sier van Triest.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen