Søk i arkivet

MOB: Håkon Hjorthøy reddet Sigmund Hertzberg i sommer, her blir situasjonen gjenskapt under testen i høst.
MOB: Håkon Hjorthøy reddet Sigmund Hertzberg i sommer, her blir situasjonen gjenskapt under testen i høst.

«Mann over bord» i Leangbukta

Asker Seilforening flytter foredraget i kveld til With Marine.

– Vi har fått en enorm respons, og klubbhuset i Asker blir for trangt, sier Eira Nautsvik i Asker Seilforening. Hun tok en telefon til Christen With, som åpner seilloftet i Leangbukta for kvelden.

Dramatiske hendelser

– I løpet av året har vi hat flere dramatiske MOB-situasjoner i shorthandedmiljøet, men heldigvis har det alltid gått bra. En av grunnene til det er godt sjømannskap, mener Nautsvik.

Håkon Hjorthøy har blitt årets helt i miljøet. To ganger har han plukket opp en venn fra sjøen, begge ganger under dramatiske forhold. Sigmund Hertzberg var en av de uheldige som ble reddet av Hjorthøy. Deres historier danner rammen for foredraget som også blir supplert med praktiske tips.

Test

SEILmagasinet utførte en test av elektroniske MOB-hjelpemidler sammen med Hjorthøy og Hertzberg. Hva vi fant ut, blir også en del av foredraget.

Foredraget starter kl 19.00 i Leangbukta 31. 

PLANLEGGING: Eira Naustvik sammen
med foredragsholderne.

PLANLEGGING: Eira Naustvik sammen med foredragsholderne. Foto: Axel Nissen-Lie

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen