Rundt jorden med MS

Dansk båt bemannet med seilere med multiple sclerosis skal seile jorden rundt.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Båten «Oceans of Hope» la i helgen ut på jordomseiling med MS-rammede seilere. (Foto onEdition)

Det er ikke et helt vanlig mannskap som denne helgen stakk til havs fra København denne helgen. Båten på 65 fot som bærer navnet «Oceans of Hope» skal bemannes av et mannskap som er rammet av sykdommen multiple sclerosis, en sykdom som rammer kroppens sentralnervesystem og som blant annet kan føre til nedsatt førlighet og koordinasjonsvansker.

Vil gi håp

Mannskapet om bord i «Oceans of Hope» skal seile jorden rundt, og planen er at jordomseilingen skal vare i 17 måneder. Om de fullfører vil de være de første MS-rammede til å klare noe slikt, men kanskje viktigst med ekspedisjonen er å vise alle menneskene de treffer i stop-over-havnene hva MS-rammede kan være i stand til å utføre.

Prosjektet har som formål å inspirere andre personer med MS til å få mest mulig av livet og overkomme utfordringene, noe de håper å oppnå ved å fortelle historier fra turen, om de enkeltes utfordringer og om opp- og nedturerene underveis. Navnet på båten, «Oceans of Hope», forteller mye om formålet med turen.

20 havner å besøke

Ialt skal de besøke 20 havner på turen, og den første blir allerede Kiel om noen dager, mens den første virkelige styrkeprøven blir å krysse Atlanterhavet. Når de kommer til Boston i USA i september, vil de inneha en sentral rolle under en sentral internasjonal konferanse om MS-sykdommen.