SJØSETTING: Uhell i Asker

Stroppen glapp i Asker

Uhell under sjøsetting fra Blakstadtangen lørdag

Publisert Sist oppdatert

Det var sjøsetting fra Asker Seilforenings anlegg på Blakstadtangen lørdag. Stor kran var innleid og båtene ble en etter en løftet ut i sitt rette element uten problemer. De oppsto først da man skulle løfte båtene med riggen oppe. Til det krevdes spesielt lange stropper ettersom skrevet av naturlige årsaker ikke kunne senkes til under mastetoppen. Stroppen ble festet på vanlig måte, men på grunn av lengden krevdes ekstra sikring mot skliing for- og akterover.

Båten på bildet var ikke sikret i stroppene og da den ble løftet ut av krybben skled den forre stroppen unna. Baugen deiset i bakken og et kort øyeblikk så det ut til at båten skulle velte. Den gjorde den heldigvis ikke, og ingen kom til skade under uhellet. Også skaden på båten ser ut til å være minimal, men det ble en utfordring å få løftet båten på vannet. Lørdag ettermiddag var en ekstra kranbil på plass og fikk rettet opp båten slik at den kunne sjøsettes, etter at motoren var testet, søndag formiddag. Båten skal mandag for egen maskin til Per Ferskaug i Nærsnes for sjekk og utbedring av småskader. Kranene som ble benyttet ved sjøsettingen var innleid for anledningen med kranselskapet som ansvarlig for operasjonen.

To store kraner på plass

Hellet var på båteiers side denne gangen, men hendelsen ga lærdom til kranmannskapet om hvordan man må sikre stroppene under tilsvarende løft i fremtiden.