Forrige havari med «SailRocket» var mer spektakkulært da presterte båten en nesten perfekt loop før den crashet i sjøen.
Australieneren Paul Larsen har mirakuløst overlevd to dramatiske havarier med den ekstreme «SailRocket» under rekordforsøkene i Namibia.

Rekordforsøk endte med nytt havari

Paul Larsens nye forsøk på å sette verdensrekord  med «Vestas SailRocket» i Namibia endte fredag 13. med nytt  havari og sykehus for Larsen.

Publisert Sist oppdatert

Paul Larsen fra Australia lå bare 3,21 knop bak den absolutte verdensrekorden i hastighet for seilbåter da en liten surring røk under første forsøk på den 500 m lange banen i Walvis Bay i Namibia fredag 13. ds. Det lette fartøyet med den enorme flyvingen ble sterkt skadet og Larsen ble kjørt på sykehus. Men de personlige skadene var ikke verre enn at Larsen allerede er på bena igjen og har fortalt pressen at han ikke gir seg, selv etter dette andre havariet.  Fartøyet skal repareres og Larson vil gjøre nye forsøk på å erobre den høythengende verdensrekorden. 

Under de siste dagens forsøk hadde «Vestas SailRocket» oppnådd 47 knop. Det er raskere enn noe annen seilbåt tidligere har oppnådd, men likevel 3,21 knop svakere enn gjeldende verdensrekord som er satt med et kiteseil og seilbrett.

Se film fra tidligere rekordforsøk