Søk i arkivet

REDNINGSKJØYTE: Knut von Trepka har holdt «RS1 Colin Archer» i 45 år.
REDNINGSKJØYTE: Knut von Trepka har holdt «RS1 Colin Archer» i 45 år.

Knut von Trepka hedret

Under Seilskøyteklubben Colin Archers medlemsmøte på Norsk Maritimt Museum 6. mars ble Knut von Trepka tildelt Kongens fortjenstmedalje.

MEDALJE: Knut von Trepka med heder
for god innsats.

MEDALJE: Knut von Trepka med heder for god innsats. Foto: Christian von Trepka

– Pappa ble meget rørt og takknemlig for dette. Det var også en overraskelse for ham da han ikke kjente til det. Seilingsmessig startet han med Oslojolle på Malmøya og har seilt regatta siden. Senest Færdern i 2017, da vi ble nummer to i klassen med Colin, forteller Christian von Trepka, som er kjent som skipperen på Al Capone.

Første redningsskjøyta

Knut von Trepka ble innstilt og påskjønnet til fortjenstmedaljen basert på sin 45 år lange innsats for restaurering, bevaring, bruk og formidling av «RS1 Colin Archer» spesielt, og Skonnerten Svanen samt et like langt arbeid for nærmiljøets verneverdige hus og eiendommer på Ormøya.

RS1 er eiet av Norsk Maritimt Museum og var i meget dårlig forfatning da Knut von Trepka overtok ansvaret i 1973. Alt arbeid er basert på frivillighet.

 

Les SEILmagasinets artikkel, gjennom ild og vann om «RS1 Colin Archer» fra 1-2018. 

RS 1 COLIN ARCHER: I 2018 er det 125
år siden et av Norges mest ikoniske fartøyer ble bygd
i Larvik.

RS 1 COLIN ARCHER: I 2018 er det 125 år siden et av Norges mest ikoniske fartøyer ble bygd i Larvik. Foto: © Truls A. Antonsen

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen