Søk i arkivet

Steinar Kvalum på vei forbi Håøya i ettermiddag.
Steinar Kvalum på vei forbi Håøya i ettermiddag.

Regattaklare i kulda på Bolærne

Årets første regatta i Oslofjorden er under oppseiling, og fem båter ligger klare på Bolærne. Ytterligere tre er ventet i løpet av kvelden.

HOVEDBILDE:  Supermåltid under dekk i «Smily 4»; Steinar Kvalum, Terje Stegard og Atle Moen. foto: Finn A. Bostad.

Men det er slett ingen solskinnstur guttene er ute på midtvinters.

– Vinden uler i ryggen, og det er bikkjekaldt ute. Så kaldt at jeg ikke orker å gå ut å ta bilde ute for å sende til dere, selv om jeg sikkert burde, humrer Finn Audun Bostad, på«Smily 4»

Luksus under dekk
Under dekk er stemingen god etter et det skipper Bostad beskriver som et utrolig godt måltid.
Mannskap Steinar Kvalum har disket opp med tre rettes luksusmiddag til skipper og de to øvrige mannskapene. Menyen består av lakse-shashimi til forrett, indisk gryterett til hovedrett og ost og melon til dessert.

– Vil du vite hvilke viner vi har hatt også? lurer gutta over telefon, og fortsetter: Chablis til forretten, Riesling til hovedretten og Anseli til osetdesserten.

– Etter dette gourmetmåltidet har kokken gjort seg fortjent til  mannskapsplassen, ler skipper og båteier Bostad.

Strømstad eller ei..?
Om turen går til Strømstad i morgen blir mest sannsynlig avgjort i kveld, når regattasjefen ankommer sammen med de øvrige tre båtene som er ventet.
8-10 sekundmeter og mulig kuling kan muligens føre til at regattaetappen til Strømstad i morgen blir kortet ned.

– Vi får se hvor kaldt det er, en av båtene har hatt litt problemer med varmeanlegget, og da kan det bli i kaldeste laget slik det er nå, sier Bostad.

En niende båt som vurderte å delta bestemte seg for å kaste inn håndkleet på grunn av kulden...Eller som en av mannskapet formulerte det:

– Vi har bestemt for oss for å ta en anti-andhøy... vi går ikke ut i kulda...
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen