«Good Mood» runder Stadt.
Stian og Reidun Driveklepp

Norsk seilbåt i tsunamien

«Good Mood» med familien Driveklepp er rett syd for jordskjelvets episenter i Stillehavet. Så langt har det gått bra.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Stian og Elia på Niue. Alle bilder fra fra Driveklepps nettside.

Tsunamien ble forårsaket av et jordskjelv med styrke 8,3 på Richters skala. Skjelvet hadde episenter 105 nautiske mil (195 kilometer) sør for den samoanske hovedstaden Apia.

Også øya Niue ble rammet. Den ligger 300 nautiske mil sydøst for Apia, og dermed kun 200 nautiske mil syd for jordskjelvets senter.

På jordomseiling familien Driveklepp fra Sunnmøre seilte ut i 2008 mot Karibia. Stian og Reidun har med seg Elia som kun var ett og et halvt år når de reiste hjemmefra. Familien seiler en Moody 425 fra 1990.

Reisebrev lagt ut i går kveld.

Vi ligg fortsatt på Niue. Av 9 båtar, er her berre 3 igjen. Resten drog vidare til Tonga. Egentleg skulle vi også seile idag, men her er så rotete i båten og mykje klevask som må gjerast, så vi blir nokre dagar til. Jordskjelvet som ramma deler av stillehavet, mest samoa, er triste saker. Vi har ikkje merka så stort til verken jordskjelv eller bølger, men vi er klar over at det kan komme fleire jordskjelv, så då er vi kjapp å sleppe mooringen og fare ut på sjøen om det skulle skje noko. Å ligge her så nært klippene er ikkje noko draumesituasjon i tilfelle jordskjelv, men vi er no advart så vi veit kva vi treng å gjere ved nytt jordskjelv. Tenker mykje på Watermelon no. Vi reiste samtidig ut frå Bora Bora, dei skulle til Samoa, medan oss valgte den sørligaste ruta og Niue. Håper leikekompisen til Elia har det bra. Vist Lea og familien hennar var på Samoa då tsunamibølga traff øya, så håpar eg at dei vart advart i tide så dei kom seg lenger ut på sjøen. Reknar med vi får vite meir om dei når vi kjem til Tonga.

Du finner mer informasjon om «Good Mood» på deres nettsider.