Midt-Norges kystperler

Trondhjems seilforening har laget en oversikt over gode ferietips i Midt-Norge til seilturistene. Blant stedene som nevnes er Sør-Gjæslingen, Mausundvær, Sauøya og ikke minst sjøløypa «fra fyr til fyr i Fosen»

Publisert Sist oppdatert

ANBEFALES: Sauøya er et av «inside»-tipsene fra trøndeseilerne. t.h: Så stille kan det være på Frohavet, som her under Halten Ocean Race 2007. Begeg foto: Linn K. Hansen.

Trondhjem seilforening har på sine hjemmesider publisert en uformell reiseguide til seilere på ferie langs kysten av Midt-Norge. Blant stedene som anbefales er Sør-Gjæslingan i Vikna i Nord-Trøndelag, som består av rundt 80 øyer, holmer og skjær ytterst i Folla. Stedet var en gang blant landets største fiskevær sør for Lofoten.

Idylliske Sauøya ligger i Froan-gruppen, og overgår ifølge enkelte både Hellas og Karibia på fisne sommedager. Seilas besøkte øya og de siste fastboende i forbindelse med Halten Ocean Race i 2007.

Ellers er Stokkøya nord på Fosen kjent for sin flotte natur, strandbar og arkitektur. Også dette stedet er omtalt i Båtliv for noen år siden.

Les om alle de flotte turmulighetene på Trondhjem SF hjemmesider.