Søk i arkivet

FÆRDER: Da Tjøme og Nøtterøy kommune slo seg sammen, valgte de å bruke Færder som navn på den sammenslåtte kommunen. Men i stedet for det karakteristiske fyret, valgte kommunen å ha et seil i kommunevårpenet.
FÆRDER: Da Tjøme og Nøtterøy kommune slo seg sammen, valgte de å bruke Færder som navn på den sammenslåtte kommunen. Men i stedet for det karakteristiske fyret, valgte kommunen å ha et seil i kommunevårpenet. Foto:

KOMMUNEVÅPENAllerede seil i Færder kommune

Færder kommune har allerede et moderne seil i sitt kommunevåpen, så Asker blir ikke den første.

Av de 10 forslagene til nytt kommunevåpen for den nye storkommunen Asker som er blitt presentert, har det forslaget som har tre stiliserte seil i seg, fått mye rosende omtale og er blitt møtt med entusiasme. I SEILmagasinet stilte vi et spørsmål om Asker ved et valg av det, ville bli den første seilerkommunen i landet?

Les: Norges første seilerkommune?

ET MOT TRE SEIL: Nye Færder
kommune har allerede valgt et seil i sitt kommunevåpen. I
Asker har man foreslått tre.

ET MOT TRE SEIL: Nye Færder kommune har allerede valgt et seil i sitt kommunevåpen. I Asker har man foreslått tre.

Da overså vi at den tittelen nok allerede er okkupert av nye Færder kommune, som ble etablert 1. januar i 2018. Kommunen består av Tjøme og Nøtterøy som har slått seg sammen til én, og den  har sågar valgt slagordet «med vind i seilene». 

Til alt overmål er det foreslåtte kommunevåpenet til Asker med tre seil som motiv, i sin karakter svært likt Færders allerede etablerte kommunevåpen med ett seil.

Så rett skal være rett – Færder var først ute som seilerkommune.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen