Fra NM ORCi 2013. Foto Per Bøymo

På tide å melde seg på til NM

Påmeldingene til NM i ORCi 20. - 21. september har begynt å tikke inn til Tønsberg Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Nok en gang kan NORC, sponsor Pantaenius og Tønsberg Seilforening invitere til Fjærholmen og Vestfold-skjærgården når Norges beste storbåtseilere skal kåres. Med regattamiddag lørdag kveld gjentas suksessoppskriften fra tidligere år og dermed er god grunn til å håpe på at man klarer å tiltrekke seg rundt 30 båter, slik som i fjor.

Alle medaljevinnerne fra 2013 returnerer til årets Norgesmesterskap og «Wolfpack Racing» satser på å forsvare NM-gullet fra i fjor. Årets VM i ORCi viste at det er flere båter som har gjort store steg det siste året og NM-gullet blir nok vanskeligere å vinne enn på mange år. Fjorårets sølvmedalje-vinner, «White Shadow» har så langt vist sterke takter og viste allerede under Marstrand Big Boat Race at de kan tukte «Wolfpack» på en god dag. «Felicia IV» som tok bronsen i fjor er også påmeldt til årets regatta og nivået er med det satt for de som vil hevde seg i toppen. Det ser ut til å bli mer enn nok å bryne seg på i årets NM-felt.

I tillegg til bra sportslig nivå er NM i ORCi kjent som den største samlingsarenaen for baneseiling for storbåter. Mange lag som normalt bare seiler distanseseilaser velger derfor å bruke NM i ORCi som en arena for å teste seg mot mer rutinerte baneseilere. NORC håper lag som vurderer deltagelse i baneseilaser ser årets Norgesmesterskap som en god mulighet til en introduksjon i miljøet, og samtidig bidra til en av årets virkelige seilfester.  

Ordinær påmeldingsfrist er 9. september - det er på tide å planlegge årets høydepunkt og melde seg på til årets NM.