Melleby mot Usterud i Drakemesterskap

NM for Draker starter i Bunderfjorden idag med to av Norges beste rormenn i kamp om NM tittelen.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Fra NM i Drake på samme bane i 2011.

Arrangøren Bundefjorden Seilforening har lyktes å samle det nødvendige antall Draker til å få gjennomført et gyldig NM i helgen.

Flere av landets beste seilere deltar i mesterskapet og folk som Dag Usterud og Eivind Melleby får hver sin rorkult å holde i, mens den allsidige Thomas Nilsson blir å finne midt i båten til hjemmefavoritten Jørgen A. Paulsen.

Melleby har flere titler bak seg i de senere år, mens Usterud ikke har seilt Drake på en stund. Begge deltok i Nordisk Mesterskap for Expresser sist helg der Usterud endte på 18. og Melleby på 29. plass.

Årets viktigste regattaer gir ingen klar pekepinn om hvem er favoritter i NM 2014. I Aker brygge Cup gikk seieren til «Daddy's», Jørgen A. Paulsen, på Hankø var «Friendship» med Christian Nygaard, Harald Bull og Odd-Erik Aks best med «Icecube» Jan Arnesen, Alexander Ferner og Steinar Basberg på 2. plass foran «Daddy’s», Jørgen Paulsen og mannskap Kim Krabbe og Knut Jakob Lund. Kongens Serie ble vunnet av «Icecube», Steinar Basberg.

Det er spådd lett vind i indre Oslofjord i helgen, fra 3 m/sek vestavind på ettermiddagen idag, til 4 m/sek fra øst imorgen og inntil 5 m/sek fra skiftende retning søndag.