Vant største klasse i Tjörn Runt

Vant største klasse i Tjörn Runt

Erik Krister fra Sandefjord med suksess i Sverige. Her er vinneroppskriften.

Publisert Sist oppdatert

First 40 båtene dominerte den største klassen under årets Tjörn Runt, sveriges største regatta. Det var tre First 40 blant de fire første plassene. På tredjeplass kom en Arcona 410. Erik Krister i «Flash» ble tre totalt på den lange banen.

Det var totalt 410 deltagenede båter og 30 båter i klassen Krister seilte. Krister har vært med i regattaen Tjørn Runt 12 ganger tidligere, men dette er beste plassering til nå.

Gode seilforhold

Krister, som har 8 seilere fra Sandefjored Seilforening på sitt lag, forteller om flotte seilforhold i helgens regatta. Dagen startet med rolige vindforhold med vind på 3m/sek og økende vind utover dagen til 7 m/sek. Mannskapet behersket alle forhold godt og vi hadde svært få tekniske problemer. Laget har seilt sammen i mange år. Godt samarbeid og god lagånd gjorde at vi presterte god seiling og alt fungerte svært godt om bord forteller Krister.

Tjørn Runt

I årets Tjörn Runt var det om lag 10 norske båter med. Dette er svenskenes svar på "Færderseilasen". Den arrangeres av Stenungsund Segelselskap og det seiles om lag 30 nautsike mil rundt den store øya Tjörn i nærheten av Marstrand i Bohuslan. Mange av Sveriges beste seilere har som tradisjon å seile denne regattaen, men den trekker også til seg mange turseilere. Regattanen går for det meste i trange fjorder blandt flott skjærgård, holmer og skjær. Regattaen er blant annet kjent for sine mange tilskuere på svadberg og holmer i de trange sundene, men også for de mange grunnstøtingene. Den starter og slutter i Stenungsund, hvor det er et yrende liv blant de mange deltagerene. Det er gøy å kunne hevde seg under slike konkurranseforhold hvor de lokale og kjente seilerne har en fordel, sier skipper Erik Krister.

Båtfart og veivalg

Vi hadde god båtfart i forhold til konkurrenten og gjorde gode veivalg, forteller taktikker og navigatør Arvid Rove. Vi hadde gode observasjoner av vind, strøm og konkurrenter og gjorde riktige beslutninger underveis i regattaen. På tross av litt dårlig fart og høyde rett etter start hvor 10 konkurrenter lå foran oss, klarte vi å seile oss opp i teten, og vi seilte faktisk bedre og bedre utover i regattaen. Båtfart og veivalg var avgjørende i dette, vi tok igjen de 10 båtene foran oss og dro fra dem inn mot mållinjen. Ved mellomtid ved Dyrøn i Marstrandsfjorden lå vi på 5.plass sammenlagt, og vi seilte oss opp 2 plasser på siste del av regattaen, forteller Rove.

Mannskapet på Flash under Tjörn Runt.