Thomas og Mads Mathisen lukter på gullet i Polen.
Frisk vind for RS:X-seilere i Polen. Foto Marek Wilku Wilczek

Fremgang i Polen

Oda Skaug likte seg godt i mye vind under Eurosaf, og klatret til tredjeplass.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Oda Skaug har klart seg svært godt i den sterke vinden i Polen.

25 knop blåste det under junior EM i polen tirsdag. Det likte flere av de norske brettseilerne godt. Best av de norske er Oda Skaug som tok to tredje plasser og en andre plass i den sterke vinden. Både gutter og jenter seiler med en rigg på 8,5 kvadratmeter som er større enn standardseilet på Laser jolla. Vindgrensen er på 30 knop. Arthur Ulrichsen avsluttet meget sterkt i dag, etter en skuffende start. Med 4 og 5 plass klatret han opp på en 8. plass.

Også 29er

Eurosaf er junior EM arrangert av det Europeiske seilforbundet. Arrangementet inngår i Gdyna Sailing Days, et gigantisk seilarrangement over 16 dager. Eurosaf seiles i rekrutteringsklassene til OL, og mange av seilerne som vil seile i OL i 2020 deltar her.

Norge stiller også opp i 29er hvor våre ferske norgesmestere,Thomas og Mads Mathisen, deltar. Gutta seiler meget sterkt og har vunnet to av syv seilaser. Dessverre har de med seg en ikke fullført seilas på resultatlisten som trekker dem ned på 4. plass sammenlagt. Men en styrk, så er de med i kampen om gullet.

Mer som OL

– Den største forskjellen mellom et klasse junior-EM og Eurosaf junior EM er et Eurosaf er en samling av mange klasser. Det er også kun et fåtall seilere fra hvert land som får delta. Mesterskapet minner mer om hvordan OL er arrangert, forklarer generalsekritæren i Eurosaf, John Friend.

Du finner mer info om mesterskapet her.

POLEN: Eurosaf blir holdt i Gdynia. Foto Foto Marek Wilku Wilczek