Regn og lett vind til helgen

De 111 båtene i Express NM kan se frem mot en krevende regatta med lett skiftende bris og regnbyger i Indre Oslofjord.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Ingen har flere EM og VM medaljer tilsammen enn Kristian Nergaard.

Forholdene under helgens NM i Express på banene i Bundefjorden og Lysakerfjorden vil bli krevende og underholdende for seilerne og et sikkert stor publikum som vi følge seilasene fra båter på fjorden. De vil kunne forvente god seiling, for aldri har så mange gode norske seilere møttes i en og samme regatta. Se bare på disse merittlistene:

Kong Harald, VM og EM vinner i havseilas. Deltaker i tre OL. Vinner av Scandinavian Gold Cup og åpent amerikansk mesterskap i 5.5 m.

Kristian Nergaard, Norges mestvinnende i VM og EM gjennom tidene med 17 VM og tre EM medaljer, de fleste fra 5.5 meter klassen. Vinner av Scandinavian Gold Cup. Flere ganger norgesmester i Melges 24. Vinner av Mesternes Mesterskap, norgesmester Killing. Medalje VM Melges 24.

Geir Victor Svendsen, Flere topplasseringer i NM i Laser, Snipe, Match og Express.

Terje Wang, Seilmagasinets og Norsk Express klubbs favoritt, vinner av Mesternes Mesterskap to ganger, topplasseringer i EM og VM for Yngling, Soling og 11 meter. Norgesmester i Drake. Tre sølv i NM for Express, og i alt 11 gull, 15 sølv- og seks bronsemedajer fra NM.

Eivind Melleby, topp i Laser og Melges 24. 4. plass i OL 2012 i Star, bronse i VM Star 2014.

Petter Mørland Pedersen, 4 i Star i OL London 2012, norgesmester i matchseiling.

Thomas Nilsson, Norgesmester i Express, EM vinner i ORCi, vinner Mesternes Mesterskap. Leder Norges eneste profflag i seiling.

Christen Horn Johannessen, et utall topplasseringer i 5.5 meter og Melges 24. Norgesmester Andunge.

Dag Usterud, mange NM i Yngling, Soling, 11 meter og Express, 5. plass i OL Soling 1984, men kan ikke bli Norgesmester fordi han har en svensk seiler blant mannskapet.

Bjørn Forslund, flere ganger verdensmester i OK-jolle, NM vinner Express, gode plasseringer i Snipe

Værvarsler fra Storm.no