Lars Johan Brodtkorp var sliten etter fredagens seilaser

Trenger en god seilas for å sikre VM

Lars Johan Brodtkorb har VM tittelen så godt som i lomma, men skaper spenning på papiret etter to mindre gode seilaser fredag.

Publisert Sist oppdatert

Lars Johan Brodtkorb leder før siste dag av VM med 27 poeng til andre og 39 poeng til tredje plassen. Anna Livbjerg leder jenteklassen med 12 poeng til nummer to og 14 til nummer tre.

Lars Johan Brodtkorb leder fortsatt ganske klart før siste dag av VM, men brukte igår opp begge strykregattaene sine og er avhengig av en bra seilas på avslutningsdagen for å sikre seieren. Igår har det vært lett vind i La Rochelle med 3-4 m/s som skiftet både i retning og styrke. Lars Johan fikk bra starter, og i den første seilasen lå han helt i toppen første delen av kryssen, men til første runding kom han som nummer 28 og gikk i mål som 26. Pau Schilt som nå har klatret til andre plass sammenlagt fikk 8 i dette racet, men ellers var alle de andre konkurrentene nærmest pallen rett i nærheten av Lars Johan eller langt bak. Det sier litt om dagen at nummer en og to i dette racet ligger 46 og 51 sammenlagt i VM. Dagens andre race gikk heller ikke så godt for Lars Johan som rundet 23, og seilte seg opp til 16 i mål.

Nora Brodtkorb hadde et veldig bra førsterace i dag. Hun rundet som nummer 5 på første merke, men tapte litt underveis i løpet og gikk inn til en flott 7. plass. Hun har dermed klatret litt på sammenlagtlisten igjen og ligger nå som 7 av jentene. Det andre racet for jentene ble veldig spesielt. Nora hadde ikke så veldig bra runding til førstekryss, men hun gikk best av de norske i første del av racet og rundet 21. Aleksandra lå sist av de norske og rundet 50+. Når jentene var på sin andre kryssleg kom det et vindskift på ca 45 grader. Aleksandra var nå plutselig beste norske på 25 mens Nora var ca 46. Anna Livbjerg gikk fra 40 plass til 3 plass på dette skiftet. I det jentene rundet 2. kryss møttes to vinder og det var ikke helt lett å vite hvilken kurs man skulle velge. Fra land ble det diskutert om det ikke var best å seile kryss, mens andre så ut som de både seilte lens og slør. Ikke overraskende ble racet annullert rett etterpå så jentene fikk bare et løp i dag.

Det blir en spennende dag på vannet idag. Det er meldt de samme værforhold som fredag da vinden sent, og første start ikke gikk før kl. 15. Det blir ingen start etter kl 16.00. Jentene ligger en seilas etter og kan i teorien seile tre seilaser men det blir det neppe tid til. Guttene kan få to, men da må vinden kommet tidligere på dagen. Dersom det bare blir at race i morgen er Lars Johan verdensmester uansett utfall i seilasen

Sammenlagtliste etter 10 seilase før siste dag av VM:

1. Lars Johan Brodtkorb NOR (10p)

2. Pau Schilt ESP (37p)

3. Oscar Bengtson SWE (49p)

4. Sylvain Notonier FRA (52p)

17. Håvard Aker NOR (161p)

23. Henrik Andersen NOR (180p)

49. Kristoffer Rosmo NOR (350p)

56. Sondre Butler Wang NOR (380p)

63. Martin Johan Janssen NOR (412p)

Sammenlagt etter 9 seilaser:

1. Anna Livbjerg DEN (7p)

2. Kristine Mauritzen DEN (19p)

3. Mathilde Geron FRA (21p)

7. Nora Brodtkorb NOR (53p)

38. Aleksandra Gulbrandsen NOR (249p)

39. Kristine Gustavsen NOR (252