Frisk kryss for 12 meteren «Magic».
5.5 meteren «Fram II» hadde full kontroll og vant i sin klasse.
«Eileen II» hadde rigghavari igår og måtte bryte løpet. Her er Lars Landmark i riggen for å klare opp.
«Wanda» slo «Sira» igår etter en feiende frisk seilas.

Rigghavarier i Sandefjord

De gamle trebåtene fikk en frisk dag på sjøen i går.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Magne Brekkes 8 meter «Wanda» slo «Sira» i den friske vinden. Alle fotos: Mikkel Thommessen.

10/12 m/sek og grov sjø ytterst i Sandefjordsfjorden satte seilere og båter på prøve. Flere båter valgte å bryte løpet da de kom ut fjorden der vind og bølger etter hvert gjorde seilingen i overkant krevende. En båt brakk masten og «Eileen II» hadde seilhavari på storseielet

På racingbanen oppunder Rauer var sjøen grov og det var bare 8 meterne med sine veltrente mannskaper som satte spinnaker på unnavindsleggene. Magne Brekkes flotte mahognybåt, konstruert av svenske Tore Holm i 1938, har normalt måttet se seg slått av Kong Haralds «Sira», men igår triumferte «Wanda» etter å ha ledet fra start til mål og sikret klasseseier.  Den amerikanske 12 meteren «Magic» som ble bygget til America's Cup seilasene i1983 var flere minutter for sent over startlinjen, men etter 2. kryss lå båten likevel først i feltet og sikret en klar 1. plass.

Kong Haralds første 5.5 meter «Fram II» som han fikk i gave til sin 21 års dag i 1958 er nå i tysk eie og nydelig restaurert. Den distanserte konkurrentene med stor margin og vant sin klasse overlegent.

Idag blir det havnestart i Sandefjord ved ni-tiden før båtene samles ved Fjærholmen utenfor Tønsberg kl 1300 for å kappseile det siste stykket til Son der seilerne ønskes velkommen med et gigantisk rekeparty.

Resultater