Færdern:

– En lang treningstur

Team “Aiolos” stiller med et lag bestående av 11 jenter med varierende erfaring, hvor målet er å trene på kommunikasjon og  samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Laget samlet på fordekket evd Aker brygge før avgang. Fotos: Linn Krogh Hansen.

Aker brygge, Seilas.

Skipper og båteier Randy Nilsen har jobbet natt og dag de siste døgnet for å gjøre klart til årets Færderseilas. Den 49 fort Sun Odysseyen stiller i klasse NOR Rating T3, og skal runde Tristein.

– Dette  er en lang treningstur for oss, hvor det viktigste er å ha det gøy. Plasseringen er ikke så nøye, understreker skipperen, som deltar for 11. gang.

Målet med turen, rent bortsett fra å ha det gøy, er å lære og få kommunikasjonen og samarbeidet til å fungere.

– Vi er en gjeng bestående av mer og mindre erfarne jenter. Noen har seilt mange ganger, noen seilte for første gang i fjor, og noen er nye av året. Dette gjør at vi er det nytt lag samlet, sier lukeansvarlig Camilla Skare.

Randy Nielsen har de siste årene arrangert ukentlige regattaer og treningsturer for et fast jentelag på 14 i hennes Sun Odyssey 49 “Aiolos”.

Med start klokka 1340, forventes en rask unnavindseilas sørover gjennom Drøbaksundet, og til dels røff vind nedover mot Færder. Det er meldt kuling 12 m/s ved Færder, og hvis nordavinden holder, vil dette bety en frisk bankekryss tilbake til Horten etter midnatt en gang.Skipper og båteier Randy Nilsen har jobbet natt og dag de siste døgnet for å gjøre klart til årets Færderseilas. Den 49 fort Sun Odysseyen stiller i klasse NOR Rating T3, og skal runde Tristein.