Mads og Thomas Mathisen var suverene i 29er.

Laget klart til ISAF Junior VM

Norge er bortskjemte med triumfer i ISAF jr VM, men når Tiril Bue og Line Flem Høst er for gamle, står nyer lovende seilere klare til å ta over.

Publisert Sist oppdatert

Laget til ISAF Junior VM er nå klart. Seks seilere og to trenere utgjør Norges tropp som i juli drar til Tavira i Portugal for å kjempe om medaljer mot verdens beste juniorseilere.

Regattaen samler "alle" verdens beste juniorseilere. Arrangementet er en "tempraturføler" på hvilke nasjoner som vil hevde seg i internasjonal seiling i fremtiden, og Norge har gjort det meget godt de siste årene, med Gullmedalje til både Tiril Bue og Line Flem Høst de siste årene.

Laserseilerne fulgte hverandre til døren under årets uttak. I jenteklassen skilte det kun ett poeng etter 12 seilaser (to stryk). Det var Caroline Rosmo som trakk det lengste strået foran Katarina Cezilie Broch. I gutteklassen var det Marcus Salterød Jonas som vant uttaket knepent foran Torstein Langan og Håvard Katle Fjon.

Litt mindre spennende var det både i 29'er og i Brett (RS:X). Brødrene Mathisen fra Risør vant i overlegen stil uttaket i 29'er, og Arthur Ulrichsen og Marie Nustad Brunvoll vant henholdsvis Brett gutter og Brett jenter med relativt god margin.