2. plass i medaljefinalen

Med 2. plass i medaljefinalen, sikret Kristian Ruth 8. plass sammenlagt i Laserklssen i Medemblik

Hovedbilde: Kristian Ruth som seiler utenfor det norske landslaget deltar hyppigst i internasjonale regattaer. Det svarer seg.

Delta Lloyd regattaen ble avsluttet i Medemblik lørdag 24. mai med medaljefinaler. To norsk seilere var blant de ti beste i sine klasser som fikk seile i disse finalene som teller dobbelt på resultatlisten.

I Laserklassen som ble dominert av New Zealandske og nederlandske seilere, fikk Kristian Ruth en nær perfekt avslutning på regattaen da han ble nummer to i finalen. Med det sikret han 8. plass i feltet som besto av 43 båter. Brettseileren Sebastian Wang-Hansen avsluttet regattaen med 8. plass i finalen og ble dermed nummer ni totalt i en klasse der polakkene dominerte ved å ta de tre første plassene.

Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen havnet akkurat utenfor pallen i Sonar ved å ta 4. plass sammenlagt etter 6. plass i den siste seilasen, men tre enkeltseire viser at den norske båten har farten inne. Franske seilere tok dobbeltseier i den nye OL klassen Nacra 17 der Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen endte på 32. plass, og i 49er ble det dobbelt britisk og 28. plass til Anders Hylen Kippenberg og Ludvig Lilleby Johansson.