Kompliserte kvalifiseringesregler

Først idag morges lyktes det å få full oversikt over kvalikasjonskravene til verdenscupfinalene. Det åpner for nye sjanser til nordmennene.

Publisert Sist oppdatert

Etter at arrangørene i årets fjerde verdenscupregatta på Palma i Mallorca hadde stokket om på kvalifiseringsreglene til gull, sølv og bronsefinalene,  ble det likevel norske båter i gullfinalene:

I Laser Radial økte kvoten til 48 båter etter at feltet ble det i to på bekostnng av en bronsefinale. Dermed er både Marthe Enger Eide (28) og Tiril Bue (32) videre. I Laser er kvoten til gullfinalen 60 båter. Her er Kristian Rurth kvalifisert som eneste norske seiler, med sin 53.plass etter fem seilaser.

Også Sebastian Wang-Hansen er med sin 29. plass kvalifisert ii RS:X for menn, mens det i dameklassen ikke er foretatt noen deling og alle de 56 brettene fortsetter i en pulje, Dermed er Maria  Aadland Mollestad (29) og Marie Brunvoll Nustad (54) videre.

I 2.4 meter er det ingen inndeling i finalepåuljer, men Bjørnar Erikstad (2) ville uansett vært kvalifisert til gullfinaler.