Robert Davis

Norskcanadier månedens seiler i Canada

Robert Davis som har sterke norske røtter, vant nylig sin første internasjonale Laser regatta og ble kåret til månedens seiler for februar i Canada.

Publisert Sist oppdatert

Davis er sønn av Marianne Davis, som er født With og Norges Seilforbunds tidligere generalsekretær og Paul Davis som under norsk statsborgeskap seilte til bronse i Soling sammen med Herman Horn Johannessen og Espen Stokkeland i Sydney 2000. Senere flyttet familien tilbake til Canada der Marianne fikk jobben som generalsekretær i det canadske seilforbundet. Paul tok opp jobben som seilmaker for North Sails Canada. Roberts besteforeldre er Ellen og Ole With og onkel er Christen With. Altså er han så nær den norske seileradel det er mulig å komme.

Robert Davis har en stund satset hardt i Laser klassen og nylig vant han sin første store internasjonale seier da han var best blant de 52 båtene som seilte 2014 Laser Midwinters East Regatta i Cledarwater, Florida, Hans trener Steve Mitchell uttalte etter regattaen: - Robert har modnet seg som regattaseiler og viser stabilt høyt nivå gjennom en hel regatta, også mot sterke motstandere. Han trener bra og tar seilingen så alvorlig som det er nødvendig for å nå et høyere nivå. For dette er han kåret til Sail Canada Sailor of the Month for februar 2014.