- Aldri igjen, sa Thomson

250.000 personer hadde lastet ned videoen med Alex Thomsons masteklatring få timer etter at den ble publisert. - Men stuntet var ingen morsom opplevelse, sier hovedpersonen,

Publisert Sist oppdatert

Alex Thomson lanserte ideen for sin sponsor Hugo Boss som har finansiert den britiske seileren siden 2003, allerede ifjor høst. Sponsoren grep ideen begjærlig og stilte med et kamerateam på 25 personer, legeteam, seilere og helikopeter til stuntet som fant sted utenfor Cadiz. I tillegg var en stuntmann på plass i fall Thomson selv ikke ville tørre å stupe fra mastetoippen 15 meter over vannet, noe han selv ikke ville se bort fra.

Det var særlig stupingen som voldte besvær. Thomson hadde trent med britiske OL stupere i Southampton tidligere i vinter, men selv om han hadde flere hopp fra timeteren, var høyeste avsats for stupingen bare fem meter. Når han på toppen er sterkt plaget av høydekrekk, sier det seg selv at dette stuntet ville komme til å koste, - Det var en svært stressende situasjon og jeg måtte roe nervene etterpå med en time i badekaret, sier Thomson.

39 år gamle Alex Thomson er ellers kjent for å være både en våghals og en hardhaus og han ble først kjent da han ble tidenes yngste vinner av en jorden rundt regatta med seier i Clipper Race i 1998-99. I den siste Vendee Globe regattaen kom han på 3. plass og i 2011 foretok han et annet vel publisert stunt for Hugso Boss da han sto på kjølen av sin IMOCA 60.

Nå blir det slutt på stuntene for en tid, Thomson skal sammen med sin co-skipper, spanske Pepe Ribes delta i Barcelona World Race som starter ved årsskiftet. Sist gang Thomson skulle være med i denne seilasen måtte han kaste inn håndkledet før start da hans nyfødte sønn hadde helseproblemer. Da ble han erstattet av Wouter Verbraak.