«Solo» ut på nytt eventyr

Rune Aasberg og Simen Løvgren stiller til start i Normandy Challenge Race.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Som i 2012 vil «Solo» stille til start i Normandy Challenge Race.

De to seilerne i Class 40-en «Solo» har fått smaken på internasjonal shorthanded-seiling, og drømmen er å være med i Barcelona World Race i en IMOCA 60. Veien dit er lang og har ikke ført frem ennå, men duoen i «Solo» har ikke gitt opp løpet dit.

1000 nautiske mil i Den engelske kanal

Som et ledd på veien har de i vinter rustet opp «Solo» med nye seil, nytt tauverk og nytt baugspryd, og nå er de påmeldt i Class 40-regattaen Normandy Challenge Race, som starter 25. mai. 25 båter regner de med stiller til start i Caen i Frankrike.

Seilasen går, som det ligger i navnet, over kanalen til England og Irland, før den ender i Caen igjen etter ca. 1000 tilbakelagte nautiske mil.

I et vindhull

Rune Aasberg og Simel Løvgren deltok i Normandy Challenge Race i 2012, og da var de lenge med  i kampen om en plass på pallen. Like før mål havnet de imidlertid i et vindhull og måtte se store deler av feltet komme bakfra og passere dem på vei inn til mål.

I 2013 skulle de ta revansje, man da lå isen så lenge i Bundefjorden at de ikke rakk å få «Solo» løs før det var for sent til å nå starten. Det problemet ser det ikke ut til at de vil få i år.

Eldste båt

– Vi gleder oss utrolig mye både til regattaen og hele prosjektet. Dette liker vi, skriver de på sin nettside Northern Light.

Når «Solo» stiller til start 25. mai, vil det være den desidert eldste Class 40-en i feltet.