Brunel er den tredje VO65 på vannet

Etter seks ganger i Whitbread/Volvo Ocean Race, har Bouwe Bekking ennå til gode å vinne. Nå, som 50 åring, vil han lykkes.

Publisert Sist oppdatert

Nederlandske Brunel  er for andre gang sponsor i jorden rundt regattaen. Første gang var i 1997/98 med den langsomme VO60 «Brunel Sunergy». Nå er selskapet med på nytt, med Bouwe Bekking som skipper og frontfigur. Bekking seiler i år for 7. gang, etter at han i de to siste seilasene mistet en båt som sank i Atlanterhavet i 2009 og gikk spektakulært på grunn utenfor Marstrand i 2012. - Jeg blir aldri forelsket i båter, sa Bekking da «Brunel» ble sjøsatt mandag. - Jeg sier alltid at man ikke må bli følelsesmessig knyttet til en båt. Du bruker den som et verktøy. Ikke desto mindre skal Bekking og hans mannskap tilbringe nesten ni måneder ombord under Volvo Ocean Race 2014-15 i tillegg til tiden for trening før regattaen.

Ifølge Bekking, har laget vært i virksomhet lenge med å forberede det kommende Volvo Ocean Race og sjøsettingen mandag var bare et skritt på veien.

Mannskapsutvelgelsen er godt i gang og foruten skipperen selv skal Gerd-Jan Poortman, den 37 år gamle nederlenderen som har deltatt to ganger tidligere, men aldri rundet Kapp Horn, danske Jens Dolmer som seilte med Ericsson 3 i 2008/09 og den spanske 33 åringen Pablo Arrarte som har seilt med Bekking i «Telefonica Blue» være med i besetningen. Den erfarne australieren Andrew Cape blir navigatør.

Båten skal nå seiles til Lanzarote der laget skal ha sin treningsbase.

Til nå er tre båter sjøsatt. Foruten jentebåten Team SCA som var først ute, har kinesiske Dongfeng fått sin båt, mens amerikansk-tyrkiske Team Alvimedica og Abu Dhabi Racing Team fremdeles venter på sine. Med fem lag allerede på plass, er det god grunn til å håpe at så mange som åtte identiske VO65 blir å finne på startlinjen i Alicante 4. oktober før de begir seg på den 38,739 nautiske mil lange regattaen, verdens lengste. 

Se ruten og havnene