Utsettelser i Miami

Starten på verdenscupregattaen i Miami ble dominert av lettvindsekspertene.

Publisert Sist oppdatert

Den lille norske troppen i Verdenscup regattaen i Miami kunne nok ha ønsket seg en friskere start på regattaen. Det ble lettværsspesialistene som fikk råde på Biscayne Bay mandag. I alt deltar 580 seilere fra 50 nasjoner i den 25, utgaven av ISAF Sailing World Cup Miami som har trukket til seg de beste paralympiske og olympiske seilerne i forberedelsene til RIO 2016. Norge deltar med to båter i 49er FX og en hver i 2.4 meter og Sonar klassene. Espen Guttormsen og Jacob Haug er med og trener det norske laget,

Seilasene måtte utsettes på grunn av manglende vind og først ved 12-tiden ble båtene sendt ut fra land. På ettermiddagen kom vinden etter hvert og man fikk gjennomført flere seilaser i mellom 4 og 8 knops vind.

Fin avslutning for Agerupsøstrene

I det 34 båter store 49er FX feltet deltar to norske båter. Søstrene Ragna og Maia Agerup avsluttet dagen med en sterk 4. plass og er best av de norske på 19. plass sammenlagt, mens Helene Næss og Marie Rønningen ligger på 27. plass etter tre gjennomførte seilaser. Finske Noora Ruskola med mannskap leder  foran Martine Soffiatti Grael/Kahena Kunze BRA og italienske Giulia Conti/Francesca Clapcich.

Erikstad best av de norske

- God førstedag, sier Bjørnar Erikstad som med seier og 5. plass er topp tre etter første dag. Etter utsettelse i starten, kom vinden til slutt. Canadas Allan Leibel leder 2.4mR rett foran Bjornar med britiske Megan Pascoe på 3. plass. Det deltar 25 båter i klassen.

Sonaren mangler flyt etter rormannsbytte

Sonaren der Marie Solberg har overtatt rorpinnen ligger etter første dag på 7. plass i det åtte båter store feltet. - Første dag og to seilaser er seilt etter venting på vind og utsettelse, heter det i rapporten fra seilerne. - Vi hadde en helt OK dag. Startet dagen med en tjuvstart i første race, måtte gå tilbake og havnet bak hovedfeltet. Vi hang brukbart med, men klarte dessverre ikke å ta igjen noe. Andre start traff vi linja på startskuddet, men manglet litt fart for å klare å henge med feltet ut fra start. "Det første racet etter byttet" er over og nervene har roet seg. Vi har mye å lære og etter noen justeringer her og der skal vi klare å henge med ut fra start og "leke" mer i hovedfeltet. I morgen er en ny dag med nye muligheter, sier Sonarlaget