Søk i arkivet

12.5 kvm start i NM
12.5 kvm start i NM

Ung møter gammel i NM for 12.5 kvm

Juniorseilerne Regine Syrdal Tronstad og brødrene Mads og Thomas Mathisen, alle med sterke resultater fra siste VM i RS Feva, møter seilere som er fire ganger så gamle når NM for 12.5 kvm starter i Risør fredag.

12.5 kvm klassen lever i beste velgående og når årets norgesmesterskap starter i Risør førstkommende fredag stiller 22 båter på startlinjen. Både Ålesund og Risør har store flåter og arrangementsansvaret for mesterskapet går på skift mellom de to byene. I år er det altså Risør som står for tur, og selv om de fleste båtene derfor kommer fra Risør er det tre lag som har tatt veien fra Ålesund, blant dem klassens nestor, 74 år gamle Lars Aage Eldøy som har tatt initiativet til å importere nye 12.5 kvm fra Vietnam.  Eldøy er ikke den eneste som trekker på årene i dette mesterskapet. Asbjørn Østerholt, en av Risørflåtens mest aktive, samt Jens Dietrichson som stiller med ny båt er begge født i 1943. Sistnevnte seiler sammen med broren Harald, født i 1946. I dette selskapet befinner også Seilas´ Mikkel Thommessen seg. Han er 67 år og seiler med sitt faste mannskap Svenn Lundberg, 68.

Det er ingen grunn til å tro at de gamle seilerne uten videre vil slippe frem ungdommen. Her seiles det for fullt. Det er ingen som gir ved dørene og konkurransen i klassen er hard. Som favoritter må regnes Ålesundsbåten «Jeppe» med Marius Maaseide og Elisabeth Ringdal, Roy Johannessen, Wenche Johannessen og Tom Erik Bråtane fra Risør i «Petrellen» og Richard Voss og Kjell Christiansen i «Oberon», også fra Risør. Alle disse befinner seg aldersmessig i mellomsjiktet, men må regne med tøff konurranse både fra ung og gammel.

Det er spådd svært lette vindforhold i helgen med svak vind ned mot 2 m/sek. Det tipper vi er «Petrellen«-vær.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen