Thomas Nisson fikk på sveiseutsrtret og jobbet hele natten

Nattarbeid for Wolfpack Racing Team

Det er lite hvile for Wolfpack Racing Team under VM i ORCi i Finland. Etter tirsdagens oppløftende 6 seilas i harde vinder kom de til brygga med rigghavari, skriver Jon Amtrup i en rapport til Seilas.

Publisert Sist oppdatert

-       Vi tok en rutinemessig riggsjekk da vi kom tilbake til brygga på tirsdag kveld. I toppen av masten fant vi en knust innfesting til akterstaget. Jeg vil karakterisere det som mastebrudd, sier Thomas Nilsson.

 

Det blåste opp til 30 knop under tirsdagens baneseilaser i VM i ORCi i Finland, og flere av båtene fikk mye juling. TP52en Wolfpack seilte på det meste i 24 knop, og at riggen ikke kom ned i deler med en slik skade må vel bare tilskrives ren flaks.

 

Etter at seilerne på Wolfpack hadde fordøyd den tunge nyheten var det bare en ting som gjaldt: Hvordan skal vi fikse dette?

- Vi ligger ved en offentlig kai og forholdene var ikke akkurat ideelle for å reparere en ødelagt karbonmast. Men vi satt i gang, forteller Grant Larsen.

 

De fikk bestilt en mobilkran som også kunne komme med en gang. Masten ble plukket av båten og mastetoppen tredd inn i Wolfpack Racing Teams henger.

-  Vi brukte hele natten på å legge på ny karbon og feste akterstagsfestet igjen. Tidlig på morgenen var det klart og vi fikk rigget båten på nytt, forteller Larsen.

 

Litt over et halvt døgn senere og etter en fantastisk laginnsats var den 52 fot lange båten rigget og de kunne sette kursen for dagens baneseilaser. Til alt overmål rakk de dagens start.

 

Wolfpack Racing Team ligger på en sammenlagt 11. plass så langt i VM og er beste norske båt.