Norske «Santa» med sterk internasjonal besetning i ORCi VM

Mer enn 130 båter fra 15 nasjoner er regattaklare når VM for ORCi starter imorgen. En av dem er Claus Landmarks «Santa», en helt ny Farr 400 med et internasjonalt mannskap.

Publisert Sist oppdatert

Claus Landmarks helt nye FARR 400 er regattaens dark horse, og er en båt det skal bli spennende å følge gjennom syv bane- og to offshoreseilaser.

 

- Båten er helt ny for oss, men utover det er vi godt forberedt, sier Claus. - Farr 400 er en entypebåt designet uten tanke på ORC reglen. Derfor har vi for anledningen tatt om bord en nesten 7 meter lang spinnakerbom og en spesial-gennaker som vil bidra til at vi kan seile en kortere distanse på lenseleggene i mellomvindsregistret. Videre har vi rutinert besetning som forhåpentligvis vil kompensere for mangel på seiltimer om bord i denne helt nye båten.

Claus har med seg sin sønn Lars om bord, og sammen med Vegard Guttormsen og Lars Even Larsen, begge fra Son, utgjør disse fire de norske deltakerne om bord. Laget er ellers toppet med Henrik Dahl fra Danmark og Gurra Krantz, Johan Ek og Oskar Egnell, alle fra Stockholm. - Gurra er en virkelig ressurs om bord og seiler som vår coach og taktiker. Det er også veldig hyggelig å være i samme båt igjen. Forrige gang var da vi seilte jorda rundt i Whitbread 1989-90 om bord i maxirateren “The Card”, avslutter Claus Landmark.