Klart for rekordstort VM i Melges 24

130 båter fra 22 nasjoner stiller til start når verdensmesterskapet i Melges 24 starter seilingen på Gardasjøen mandag 30. juli.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for stevnekollisjonen med OL får VM i Melges 2012 den beste oppslutningen i en internasjonal regatta noensinne, med profesjonelle seilere og amatører i en fin blanding. The Corinthinans, amatørene får egen premiering, men det er selvsagt ventet at det er blant proffene kampen om VM medlajene vi stå.

Torbole på Gardasjøen er et populært sted å seile fordi man alltid er garantert vind og for stedets særegne italienske sjarm. På griunn av det store deltakerantallet har regattakomiteen som ledes av Hank Stuart måttet dele feltet inn i fire grupper som mellom 30. juli og 1. august skal konkurrere på to baner, før gull- og sølvfinaler skal avgjøre mesterskapet frem til avslutningen 4. august. 

Favoritter i mesterskapet er «Little Wing» med rormann Enrico Zennaro aog hans slovenske taktiker Branko Burcin og «Blu Moon» Franco Rossini's Melges 24, som til tross for at den seiler under sveitsisk flagg har italiensk rormann, Flavio Favini som vil forsøke å gjenvinne tittelen han vant i 2001. Et annet kjent navn er Carlo Fracassoli som etter å ha vunnet EM i Aarhus nå skal forsøke å vinne et VM i tillegg med båten «Gullisara». Også den tyske America's Cup rormannen Markus Wieser med Sebastien Col som trener og bronsevinneren fra Starklassen i OL i Athen i 2004 Pascal Rambeau som taktiker blir å regne med i mesterskapet. Det gjør også amerikaneren Bola Gulari.

Mot disse skal disse forsvare de norske farger.

NOR-306     Big D  Rolf Gangdal

NOR-418     Parody  Henrik Larsen

NOR-600     Baghdad2/Sebago     Kristoffer Spone

NOR-632     American Lady Kristian Notto Simensen

NOR-649     Party Girl Jens Wathne

NOR-751     STORM Capital Sail Racing Øyvind Peder Jahre

NOR-787     Blow - Henri Lloyd Peder Nergaard

Av disse har vi sett lite til Peder Jahre og hans lag i år, men at han er farlig i VM sammenhelng vet vi fra før. Kristoffer Spone og Christen Horn Johannessen vant på Hankø der Peder Nergaard som har gjort store fremskritt i år ble nummer tre. Det er vel først og fremst dissse tre lagene vi må sette vår lit til i dette mesterskapet.

Les mer på regattaens hjemmeside