Norske «Wanda» hevder seg i VM

VM for 8 metere starter igår med fasjonable Royal Yacht Squadron som base og «Wanda» i tetbildet fra første stund.

Publisert Sist oppdatert

Her er rapporten fra taktiker Lars Ingeberg:

- Her har vi hatt nok en flott dag med sol for en gangs skyld. I dag har vi hatt opp mot 10 m/sek fra vest og mye strøm, opp mot 3 knop. Dette gjorde veivalget  til en stor utfordring da det ble mindre fokus på vindskift og mer på å seile riktig i strømmen. Første seilas startet dårlig da den engelske båten «Saskia» ødela starten vår og måtte ta straff . Vi rundet som nummer fem. Etter første lens seilte vi oss opp på 4, holdt possisjonen på 2 kryss og ble til slutt nummer 3 etter at den finske båten «Luna» ble disket for tjuvstart.

Til den adnre seilasen hadde vinden økt noe. Startet i lo og fikk problemer med båten «Wyvern»  og måtte slå oss ut av medstrømmen. Dette tapte vi stort på og lå nede på en 9 plass før vi i en kanon runding i vannvittig strøm seilte forbi tre båter. På lensen traff vi strømmen perfekt og seilte oss opp på en 4. plass. Kryssen mot mål ble veldig tett, men god taktisk seiling gjorde at vi fikk presset oss inn til nok en 2 plass i klassen bak den Canadiske båten «Raven» som har vunnet VM 2 år på rad og så langt har vært  veldig rask i mye vind.

Resultatmessig ligger vi nå på andre plass i Sira klassen og nummer 3 overall etter at en av modern båtene «Ecyme» mistet et mannskapsmedlem overbord i den sterke vinden.

Tor Möinichen fra KNS, er med i juryen. Regattaen blir arrangert av Royal Yacht Squadron I meget ordnede og konservative former fra deres fantastiske klubbhus i Cowes.