US Windsurfing vil ha omkamp

I et oppsiktsvekkende notat til det amerikanske seilforbundet ber windsurfingforbundet i USA om reversering av dets stemmegiving under ISAFs halvårsmøte. Og de er ikke alene.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Fra brettmønstringen Oslo Windsurfing Marathon 2012. Foto Mikkel Thommessen

ISAF Council voterte 5 mai  i år for å erstatte windsurfing med kiteboard på OL programmet i seiling til 2016  i Rio.

I  notatet fra US WIndsurfing heter det:

US Sailing's støtte til kiteboarding spilte en avgjørende rolle i voteringen som med 19 stemmer mot 17 bant ISAF i favør av kiteboarding på bekostning av windsurfing på OL programmet. Vi mener at denne beslutningen var feilbasert og vi ber respektfullt US Sailing om å gjennomgå fakta på nytt og revurdere sin stemmegiving.

Dersom en formell oppfordring foreligger innen 1. august vil ISAF Council kunne gjenoppta saken under årsmøtet i Dun Laoghaire i november 2012.

Windsurfing er en unik disiplin innen seilsporten som er både fysisk og taktisk krevende. Den har en historie innen OL og den burde fortsette som en del av sporten på dens viktigste arena. Windsurfere på OL nivå er blant de best trenede idrettsmenn og kvinner. I likhet med Laser klassen, tiltrekker windsurfing under OL seilere fra alle verdens nasjoner inkludert mange nye. Sporten er bygget etter entypeprinsippet, den er rimeliig, tilgjengelig og trygg nesten under alle vindforhold. Den tiltrekker unge seilere over alt og er fargerik og spennende å følge.

Beslutningen om å erstatte windsurfing med kiteboard ble ikke gjennomført etter skikkelig evaluering av den nye sportens svakheter på dette tidspunkt av sportens utvikling.

Les mer

saveolympicwindsurfing