TUSENVIS: Det er tusenvis av mennesker som reiser til Marstrand for å se på match racing. [FOTO: Morten Jensen]
TETT PÅ: Match racingen foregår tett på publikum som kan sitte på svabergene og følge seilasene. [Foto Morten Jensen]

Helt åpen match i Marstrand

Det er helt åpent om hvem som vil vinne match racingen i Marstrand.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det er tette matcher i Marstrand, og i semifinalen spiller britiske Ian Williams en av hovedrollene. [Foto: Morten Jensen]

Fire lag er nå i gang med semifinalene i match racingingen som går mot slutten i Marstrand. Fire lag gjenstår og de innledet semifinale-seilasene på tampen av regattadagen i går. I begge matchene står det foreløpig 1-1. Det er med andre ord helt åpent. Førstemann som får tre seire, går til finalen.

De fire duellantene er svenskenes hjemmehåp Björn Hansen (45), som seiler mot engelske Ian Williams (35). I det andre oppgjøret møtes veteranen Peter Gilmour (52) mot unge  Phil Robertsen (25); avtroppende og påtroppende match race-generasjon – Gilmour fra Australia og Robertson fra New Zealand.

I dag fortsetter semifinalene i et Marstrand fullpakket av mennesker. Match racingen på den svenske øya er landets største seilarrangement, og man regner med at et sted mellom 50 og 100 000 mennesker vil ha vært tilstede under arrangementet når vinnerne kåres på søndag etter finalen.

Åtte match-runder

Stena Match Cup Sweden er det tredje av åtte match-arrangementer som inngår i Alpari World Match Racing Tour. Det foregående foregikk i Sør-Korea og det ble vunnet av Björn Hansen. Phil Robertson vant den første runden, som gikk i Tyskland.

Etter Marstrand forflytter de profesjonelle seilerne til Chicago i USA.