Tomasgaard verdensmester

Hermann Tomasgaard ble verdensmester i Laser Radial Youth. Mesterskapet var i Brisbane, Australia og det var jevnt i toppen helt til slutt.

Publisert Sist oppdatert

Mesterskapet ble avviklet under til dels meget vanskelige forhold –både for seilere og arrangører.

På regattaens første dag var det skiftende trykk på banen med 7 til 14 knots vind og til dels store skift.  Hermann vant den første seilasen og tok 10-plassi det andre.  Dag to ble det ingen seilaser på grunn av for lite vind og dag tre var igjen preget av lite og skiftende vind og til dels mye strøm.  Med to sterke 5-plasser klatret Hermann til fjerdeplassen på overall-listen.

Dag fire ble det etter iherdige  forsøk fra regattaledelsen bare en seilas i 6-7 knops vind med skift og vanskelige forhold – suveren seier til Hermann som nå ledet sammenlagt.  Dag fem ble seilerne sendt av gårde i 3-4 knops vind, men seilasenmåtte kanselleres etter kort tid fordi den vesle vinden som var døde ut.

Dag seks, finaledagen var det igjen kompliserte forhold på banen.  Etter tseilaser, men en andreplass og en strykning for Hermann, var det klart at verdensmesteren var norsk!  Hermann endte på 24 poeng netto, samme poengsum som New Zealands Andrew Mackenzie, men med sine to førsteplasser var Hermann mesteren. Kiss Mitchell, USA kapret bronsen med totalt 27 poeng.

Radial damer under 19 ble vunnet av Maxime Jonker, Nederland foran Madison Kennedy, USA og Georgina Powell, Sorbrittannia. Her var det ingen norske deltakere.

Hermann Thomasgaard har allerede en lang merittliste med sterke internasjonale prestasjoner, med bl.a. gull i VM laser 4.7 for fire år siden.  Han skal sammen med et sterkt lag fra KNS; Sivert Kalvik, RSX, Ragna og Maia Agerup, 29er, Line Flem Høst, Laser Radial og Anne Sophie og Tobias Tjøm, mulitihull mix crew representere Norge i ISAF jr VM i Dublin senere i måneden.