Heftig superfinale i Aker Brygge Cup

To av Norges fremste tomannslag møttes i Topper-båter da Aker Brygge Cup ble avgjort med superfinaler torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: En fin liten regattabane i triangelet mellom Herbern Marina og Tjuvholmen.

Åtte lag hadde kvalifisert seg til finalen i Aker Brygge Cup som ble avviklet på den nye regattabanen mellom Herbern Marina og Tjuholmen torsdag ettermiddag. De beste seilerne fra regattaen på Bundefjorden helgen før fra Drake, Knarr, Melges 24 og 11 meter, samt fra matchseiling på Oslobanen i bassenget utenfor Aker Brygge møttes i tomanns Topper joller utlånt fra KNS Seilskole for anledningen.

Det ble seilt i tre puljer der vinnerne gikk videre til superfinale. Her møttes Knarrseileren Martin Bergsbakk Holter, sølvvinner fra internasjonal Knarrmesterskap i 2011, OL-laget i 49er fra 2004, Christoffer Sundby og Frode Bovim, samt Melgesseilerne Christen Horn Johannessen og Kristoffer Spone.

Det var perfekte forhold med 3-4 m/sek sønnavind og en flott ettermiddag for et kunnskapsrikt publikum som hadde tatt veien til Tjuholmen seg for å se noen av Norges beste seilere i aksjon. Og de ble ikke skuffet. Som ventet ble Bergsbakk Holter og mannskap litt for lette i dette selskapet, men til gjengjeld ble det en tøff kamp mellom Sundby/Bovim og Horn Johannessen/Spone. De førstnevnte viste seg å være et strå hvassere enn konkurrentene og fikk et lite overtak fra start i begge seilaser. Spone og Horn Johannessen ga Sundby og Bovim aldri noen mulighet til å hvile og det ble tette fighter med mange slag og jibber hele veien. Men sistnevnte avgjorde finalen etter to seilaser, og Christoffer Sundby vant for annen gang retten til gratis bruk av en Volvo for sommeren. Vinnerne måtte imidlertid forlate arenaen før premieutdelingen for å heie på Frodes kone Ingvill Måkestad Bovim som skulle løpe 1500 meter under Bislett Games.