Fra Stavanger til Færderseilas

Fra Stavanger til Færderseilas

«Viking Racing» satser på Farr 40. Og årets Færderseilas.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Viking Racing satser i Farr 40.

Åtte ivrige Stavangerseilere har i løpet av vinteren investert i en Farr 40 OD. Sponsorene er på plass, og det er gjort store oppgraderinger på båten de siste månedene. Siden båten kom på vannet har mannskapet ligget i hardtrening, og er nå klare til å utfordre i årets Færderseilas.

– Seilteknisk er Farren ikke så ulik Grand Soleilen vi har seilt de siste årene, men den veier halvparten så mye og er dermed mer leken på regattabanen, sier skipper Stein Egil Svendsen i epost Seilas har mottatt.

Han er drivkraften bak det nyetablerte regattateamet Viking Racing.

– Mannskapet har seilt sammen i 3-5 år allerede og kjenner hverandre godt. Båten har fått Stavangernavnet «Jysla Løye», og det har vi planer om å ha det, fortsetter Svendsen.

Det er også kommet to ILC 40-båter til Stavanger foran denne sesongen, så det er flere som har lyst til å seile fort i Rogaland. Tiden vil vise om de lykkes, men det er uansett spennende å se en økning i storbåtsatsinger på Vestlandet.

Følg Færderseilasen minutt for minutt! Seilas vil ha reportasjeteam på plass under hele Færderseilasen som vil holde deg oppdatert med nyheter, bilder, film, blogg og analyser på en egen nettside som er dedikert til Færder’n.