Dansk i Aker Brygge Match 2012

Aker Brygge match ble gjennomført på Oslobanen under flotte forhold lørdag og søndag.To danske pg et svensk lag plasserte seg foran det beste norske.

Publisert Sist oppdatert

Nordavinden varierte både i styrke og retning og kastene som tidvis målte over 15  m/s gjorde båthåndteringen svært krevende. En kort bane (matchene tok 12 min) gjorde ikke oppgaven lettere, og det var en sliten gjeng med fordekks gaster og trimmere som møttes til en svært hyggelig aftersail og fest etter lørdagens 28 starter. En stor takk til Steff Herbern fra både seilere og KNS!

Åtte lag var invitert og fem av lagene kom fra Norge. Joachim Aschenbrenner (18) fra Danmark var som den best rankete seileren (ISAF MR 23) soleklar favoritt og har for vane å gjøre rent bord når han besøker Norge.  Joachim hadde i2011 et internasjonalt gjennombrudd og har for alvor tatt steget inn verdens MR elite, så det overasket ingen at han stakk av med seieren denne gangen også, selv om han møtte sterk motstand fra de andre lagene, blant annet Martin Mehus, KNS.

Av de Norske lagene gikk Martin Mehus videre til semifinaler der han møtte Martin Boidin (SWE). Martin Mehus vant første matchen, men måtte se seg slått 2-1 etter en feilvurdering i andre semifinalematch der han ledet med fem- seks båtlengder. Mehus måtte dermed ut i bronsefinale mot Victor Ogeman som vant denne 2-0.  Mehus med mannskap kan allikevel se tilbake på et stevne der de i høyeste grad var med i kampen om en finaleplass og gav de andre lagene betydelig motstand. Dette ser bra ut veldig bra ut selv om skuffelsen i laget var stor over å ha rotet vekk en finaleplass.

Resultater:

1.    Joachim Aschenbrenner (DEN)

2.    Martin Boidin (DEN)

3.    Victor Ogeman (SWE)

4.    Martin Mehus( KNS)

5.    Halvor Friisk (Drøbak SF)

6.    Magnus Brun (KNS)

7.    Anne Marit Hansen (Oslo SF)

8.    Christoffer Solgaard Jakobsen (KNS)

De to beste lagene går videre til finalen i Aker Brygge Cup torsdag.