Soloseiler søker sjåfør

I soloseilasen La Solitaire du Figaro der Kristin Songe-Møller skal delta er det tre etapper, og den norsk seileren trenger hjelp til å få fraktet utstyret sitt rundt.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Kristin Songe-Møller fra Asker skal seile alene, men trenger hjelp på land.

– Ja, jeg trenger sårt en hjelpende hånd; en kombinert sjåfør og «shorecrew», sier den norske soloseileren, som skal yppe seg mot franske proffseilere i en av verdens fremste soloseilaser som starter slutten av juni og varer til 15. juli.

– Jeg har imidlertid ikke råd til å betale annet enn for drift av bilen, og jeg vet at det er lang tid og kort varsel til kunne komme fra fra jobb eller studier, men jeg håper det fins noen som har mulighet, sier Kristin Songe-Møller, som understreker at bilen er en Skoda Fabia Sport – med vekt på sport.

– Den er morsom å kjøre, frister hun.

Selv skal hun sove i båten.

– Jeg har to rørkøyer, så sjåføren kan sove i båten sammen med meg når jeg er i havn om det er ønskelig for å spare kostnader.

Kristin Songe-Møller vet at det hun spør om krever respons fra en barmhjertig sjel, men hun lover også at vedkommende vil kunne få ta del i en kjempeopplevelse. La Solitaire du Figaro er noe av det største som skjer innen seiling i Frankrike. Regattaen følges tett av TV, radio og aviser – ved siden av et stort publikum som møter opp ved start og i stopover-havner. 160 000 mennesker ble registrert i det forrige racet.

Du kan lese mer om Kristin Songe-Møller på hennes egen blogg.