Søk i arkivet

«Solo» var først til Shetland i 2009, og Rune Aasberg er sulten på en ny triumf
«Solo» var først til Shetland i 2009, og Rune Aasberg er sulten på en ny triumf

To Class40 klare for Shetland Race

Class 40-seilerne Rune Aasberg i «Solo» og Jan Helge Furnesvik i «Astragale» stikker rett fra målgang i Watski Skagerrak TwoStar for å seile FjordSailing Shetland Race.

Rune Aasberg har noe å forsvare i FjordSailing Shetland Race. I 2009 tok han over all-seieren sammen med Hans Jørgen Bauck jr. I 2010 traff han Shetland-seilerne i Lerwick da han seilte og vant Round Ireland and Britain Race. Nå er han tilbake på startlinjen i Nordsjø-klassikeren som starter 20. juni.
 
Aasberg får ikke med seg sin vanlige makker Simen Løvgren denne gangen siden han har andre forpliktelser den helgen. I stedet har han med seg Lars Petter Karlsen, som for tiden er ranket som Norges nest beste shorthandedseiler.
 
De to skal kjempe i et veldig kompetitivt doublehanded-felt. Jørund Fjøsne, som leder i oppgjøret om å bli Årets Shorthandedseiler 2012 foran Karlsen, stiller med sin «Storm», en Elan 37, Leslie Irvine med sin VQ 32 kommer med en god plassering i Seilmakeren Doublehanded som oppvarming, Shetland-veteranen Harald Matland med sin X-332 og Anne Raangs med sin X-99.
 
Aasberg har også lyst til å slå fjorårets fartsrekord Lerwick–Bergen som «Wolfpack», TP52 med Thomas Nilsson som skipper, satte på tiden 17 timer 27 minutter 3 sekunder.
 
– Hvis værforholdene slår inn er det absolutt mulig å forbedre den rekorden. Det hadde vært moro, sier Aasberg.
 
Han skal få kamp av Jan Helge Furnesvik i Class 40en «Astragale». Furnesvik kommer ikke til å seile i shorthanded-klassen, men stiller med fullt mannskap på årets FjordSailing Shetland Race.

Om FjordSailing Shetland Race 2012
FjordSailing Shetland Race er den største Nordsjø-regattaen og den arrangeres av Hordaland Seilkrets i samarbeid med Lerwick Boating Club of Shetland. Opp gjennom årene har tusenvis av seilere fått sin ilddåp i havseiling i denne regattaen. I år starter den 20. juni fra Marstein utenfor Bergen og fra Ålesund.  Retur er 24. juni.
Les mer på www.shetland-race.no.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen