Annerledes før

Da Bill Koch vant America's Cup for 20 år siden bestod laget av fire båter og 260 personer landbasert og seilende mannskap. Satsingen kostet Koch personlig 68 milloner dollar, et beløp som ville ha sikret deltakelse for minst to lag til de 34. seilaser om pokalen.

Publisert Sist oppdatert

Bill Koch hadde bestemt seg for å vinne America's Cup i 1992 og lot seg ikke stoppe av noe. Det fortelles at da David Rosow, en gammel venn av Koch og lagets forretningsfører ville gi mannskapet anledning til å sove lenger dagen etter America's Cup ballet, reagerte Koch.

- Bill så opp, forteller Rosow, - og han sa følgende: Her er situasjonen. Vi er her for å vinne America's Cup, ikke for å gå på ball og danse. Jeg vil ta dere alle med hvor i verden dere ønsker å dra når vi har vunnet, men den som går på ballet i kveld er ute av laget.

Etter seieren tok han hele laget på 260 personer pluss familiene deres på en tre dagers tur til Hawaii. Alt var gratis og alle måtte klype seg i armen for å forstå hva de fikk være med på.

I en dokumentar senere for ESPN, fortalte Koch at America's Cup seieren hadde kostet ham personlig 68 millioner dollar. - Fra et finansielt ståsted vil jeg si at enten du taper eller vinner, er det ikke verdt så mye penger. Hvis du hadde spurt meg nå, og hvis jeg den gang hadde visst det jeg nå vet, så hadde jeg ikke gjort det.

Likevel er Kochs 68 millioner dollar trolig vekslepenger mot hva Ernesto Bertarelli og nå, Larry Ellison bruker på America's Cup.

Les mer om Bill Koch