«Abu Dhabi» stikker, dødt løp bak i feltet

«Abu Dhabi» har stukket fra konkurrentene og kan få sin første etappeseier i dette Volvo Ocean Race, men det har ingen betydning for sammenlagtkampen som utkjempes bak i feltet.

Publisert Sist oppdatert

 Rekkefølgen kl 0750 UTC idag

1            ADOR    16.1 knop  1419.7 til mål

2            PUMA    + 78.60 nm   18.6   

3            CMPR    + 95.40         19.3   

4            SNYA     + 97.40         20.3   

5            GPMA    + 100.60       20.5   

6            TELE      + 100.80       19.4   

Volvo Ocean Race er nå i ferd med å utvikle seg til en thriller av dimensjoner, der hver enste plassering på denne etappen kan være avgjørende for regattaens endelige utfall. Mellom kombattantene «Puma», «Camper» «Groupama» og «Telefonica» skiller nå bare litt over 20 nm, så her er intet avgjørt før båtene går over mål i Lisboa om ca. fire døgn.

Dersom man legger plasseringene nå til grunn er det «Puma» som leder Volvo Ocean Race med 176 poeng, foran «Camper» med 172, «Telefonica» med 170 og «Groupama» med 168, altså dødt løp her også.

High Fives på Puma

Mellom1900 og 2200 GMT

igår besluttet «Abu Dhabi»s  navigatør Jules Salter seg for å gibbe og sette kursen direkte for Lisboa, og resten av feltet fulgte etter ved midnattstider.

Den andre båten som virkelig har gjort et bra strategisk valg, var «Sanya» som navigert av Aksel Magdahl dro seg helt opp mot 50 nm fra eksklusjonssonen for is og dermed fikk frisk vind aktenfra før de andre. Nå ligger båten på 4. plass bare to nm bak «Camper». - Vi fikk den fronten vi ventet, om dermed mer stabil vind. Om vi kan holde oss i forkant av fronten kan det bli mer å hente, sa Aksel Magdahl.

Mens det altså har frisknet i akterkant har den stabile vinden ennå ikke helt nådd «Abu Dhabi» som holde fire knop langsommere fart enn «Sanya» og «Groupama» som nå er raskest i feltet. - Vi må regne med å tape distanse inntil vi også blir innhentet av denne vinde, sier, «Abu Dhabi» navigatør Jules Salter explained.

Hele feltet vil måtte gjennom en høytrykksrygg i løpet av den neste par dagene og rett før målgang. Det kan komprimere feltet ytterligere, og med 470 nm til Azorene og ca. 1400 nm til mål, kan selv ikke mannskapet på «Abu Dhabi» føle seg trygge.

De neste to dagene kan bli avgjørende!