Pallen glapp for Stålstrøm

Jannicke Stålstrøm hadde alle muligheter til å sikre seg sin første verdenscupseier i brett, men det buttet imot på slutten av medaljefinalen. Dermed ble det en litt sur 4. plass for Hortensjenta.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg er ikke lei meg, men litt forbanna er jeg jo, sier Jannicke Stålstrøm etter målgang i medaljefinalen der hun ble nummer ni og sist av dem som fullførte. Finaleseilasen utviklet seg til en tvekamp mellom de to beste brettseilerne før finalen, Hayley Chan fra Hong Kong og Jannicke. Den som kom første av disse i mål ville bli best også i sammendraget. Resultatet av tvekampen ble at disse to dro hverandre ned i feltet, mens Flavia Tartaglini fikk seile fritt og sikret seg en klar seier. Også Jessica Crisp som har ligget bak Jannicke gjennom hele regattaen scoret stort i medaljefinalen og sikret sølvet sammenlagt.

Jannicke hadde imidlertid 2. plassen sammenlagt inne helt til få meter fra mål da hun ble stoppet av bølger. Chan kom seg forbi og sikret dermed bronsen i en meget spennende finale der også Maria Mollestad seilte bra og endte på 6. plass. Hun ble dermed nummer 10 sammenlagt.

Neste og avgjørende OL kvalifisering er nå verdenscupregattaen på OL banene i Weymouth fra 4. til 9. juni. Deretter blir det endelige norske OL laget i seiling tatt ut. Foreløpig er det bare Starlaget med Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen som anses sikre på OL-billetter.