Stille i Skagerrak

Deltagerne i Skagen Invitational må starte motor for å nå Skagen.

Publisert Sist oppdatert

Det var flotte seilforhold under staren fra Hankø i går kveld, men vinden døde utover natten. Arrangørene var klar over lite vind, og besluttet av om vinden skulle forsvinne skulle regattaen avkortes med mål ved Skålholmen ved Väderöarna. hvor deltagerne skulle kjøre for motor til Skagen etter målgang! for sosialt og start av etappe 2 til Käringöen på søndag.

Valgte å bryte

«Solo» er en av de 10 båtene som startet på arrangementet. – Vi fikk en grei start i le på linja. Etter å ha kommet oss et stykke utover var vi sammen med X55 Onyx og Al Cap. Men disse stakk litt avgårde senere på kvelden i den lette vinden.

– Natten kom og vi holdt visuell kontakt. På morgenen var de fortsatt synlige men med den farten vi hadde så skilte det sikkert et par timer. I så lett vind (4 knop) er vi nødt til å seile med Code0. Denne gir oss fart men absolutt ikke høyde. Derfor var vi nødt til å innse at våre nærmeste konkurrenter er mer optimale for en slik type seiling.

– Ca kl 0900 neste morgen valgte vi i å bryte. Det er første gang vi gjør! Men om en ser på bildet så var det helt dødt overalt. Det var ikke mulig å holde driv i båten, alt stod bare stille. Kun 6 mil fra Skålholmen innebar at vi ville bruke 4 timer dit, skriver Rune Aasberg og Simen Løvgren på «Solo»s blogg.