Hilsen fra havet

Aksel Magdahl og «Sanya Team» kjemper bakerst i feltet. Her er hans rapport direkte til oss:

Publisert Sist oppdatert

De første dagene har gått fort, vært passe travle men behagelig seiling nå. Vi kom litt bakpå etter et problem med styringen dag 2 og at vi var litt for konservative med stormen etter det og endte litt langt syd. Det var vanskelig å komme nord senere. Noen av de andre tror jeg hadde litt flaks der, eller de var bedre enn oss.

 

Vi skal seile gjennom et slapt lavtrykk og et høytrykk de neste to dagene, men deretter burde det gå raskt mot Lisboa, dataen sier at vi er der på torsdag 31. mai.

 

Nå regner jeg med at det komprimerer seg litt rundt lavtrykket/troget i morgen, deretter går vi rett inn i kryss i en del vind i Golfstrømmen i 15  timers tid, det blir ikke spesielt komfortabelt hverken for oss eller båten, men det er vi jo vant til..Så skal vi gjennom høytrykket. Første mann ut drar nok avgårde en del så vi prøver ikke å være langt bak da. Det er også bra mulighet for en høytrykksrygg nærmere Lisboa hvis vi ikke henger med de andre før det.

Prosessen for ny båt til neste VOR er godt i gang og det ser veldig lovende ut, Det ser foreløpig ut som en stor fordel for ”nye” team rett og slett fordi båtene blir enklere og man har lov til å gjøre mindre på utviklingssiden.

kl 01.17 idag 25. mai har «Abu Dhabi» tatt over ledelsen i feltet, men det er tor lateral spredning og vi må regne med store forandringer i de varierende forholdene båtene nå seiler under.