Unge brettseilere samles i Arendal til Pinseleir

I alt 80 unge brettseilere samles i pinsehelgen til treningsleir i Arendal. Leiren blir den største nasjonale samlingen for juniorseilere i Norge noen sinne.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Brettseilerklubb har de siste tre årene jobbet konstruktivt for å styrke rekruttering av unge seilere til brettsporten.

I 2010 opprettet NBK en egen rekrutteringskomité med ansvar for å utarbeide konsepter for rekruttering, barne- og ungdomssatsing og revitalisering av sporten langs hele kysten. Arbeidet som er gjort til nå står det stor respekt av. Flere og flere klubber starter igjen opp aktivitet med brettseiling og mange unge er nå aktive på lokalt nivå. Målsettingen er å mangedoble antallet (som pt er på ca 450 unge seilere) gjennom de kommende årene.

En entusiastisk arbeidsgruppe med Thomas Føyen i spissen har igangsatt et solid arbeide i forhold til rekruttering og oppbygging av sporten for unge seilere; uttaler Torstein Hopstock som er leder i NBK.

 

Til Pinseleiren i Arendal samles ca 80 unge brettseilere for felles trening, erfaringsutveksling, hygge og moro. Trenerkvaliteten er det ikke noe å utsette på. To profesjonelle utenlandske trenere skal ta hånd om de mest erfarne seilerne. Dette er seilere som deltar på Norgescup, NM og de beste blir tatt ut for deltakelse i EM og VM i BiC klassen. I disse internasjonale mesterskapene skal de konkurrere mot 3-400 av de beste juniorseilerne fra hele verden. Våre seilere har tett program gjennom sesongen med faste treninger, konkurranser og samlinger. Pinseleiren er således en viktig oppkjøring mot de store konkurransene utover i sesongen.

 

Arendals Seilforening har også dyktige trenere til regattagruppen, rekruttgruppen og nybegynnerne. Alle trenerne er erfarne brettseilere og trenere. Leiren blir den største nasjonale samlingen for juniorseilere i Norge noen sinne. I tillegg deltar Europajoller og Optimistjoller på leiren. ASF har også tilrettelagt en ”Knøtteklubb” for mindre søsken. Her er ulike aktiviteter på programmet.

 

- Norsk brettseiling er i en utrolig positiv vekst, uttaler Hopstock. På Pinseleiren deltar unge seilere fra Drøbak til Bergen. NBK sin satsing er formidabel, jeg må bare ta av hatten for innsatsen til de i klasseklubben som har ansvar for juniorsatsingen vår.