Red Bull sponser America's Cup for ungdom

Når de store guttene får sine AC72 å leke med, overlates AC45 klassen til ungdommen.

Publisert Sist oppdatert

his

For første gang i America’s Cup historien får seilasene nå sin egen serie for ungdom som dermed får en unik mulighet til å utvikle seg for selve cupen. På selve 17. mai ble planene for The Red Bull Youth America’s Cup lansert under store seremonier i Venezia og San Francisco. Dermed åpnes dørene for unge seilere til selv å komme opp i seilsportens mesterliga.

Ved å henvende seg til YouthAC@AmericasCup.com etter 1. juli er det mulig å motta påmeldingsskjema mot å betale USD 5000 innen syv dager. Startkontingenten for selve regattaen er ytterligere USD 35000 pluss et skadedepositum på USD 25000. Regattaen er åpen for ett lag per nasjon og seilerne må være mellom 19 år 1. august 2013 og 24 år 1. oktober. De må dessuten være statsborgere i det land de skal representere. Lag fra nasjoner som allerede deltar i AC World Series vil ha fortrinnsrett. The Red Bull Youth America's Cup er åpent for inntil ti lag.

Regattaen skal avholdes i San Fransisco Bay mellom 1. august og 30. september 2013 og skal gå over en periode på maksimalt syv dager. Det skal seiles fleet-races. Lagene får en to ukers treningsperiode med båtene før regattaen.

- Jeg synes dette er et av de mest spennende utviklingsprosjekter innenfor America’s Cup, sa ORACLE TEAM USA skipper Jimmy Spithill, som selv var den yngste skipperen som noen gang har vunnet America’s Cup, da han som 30 åring i 2010 vant over «Alinghi». - Det er ikke lett å komme innenfor i America’s Cup. Jeg var heldig som da jeg var 19 år fikk en sjanse med Young Australia team, noe som gjorde det mulig for meg å komme inn i gamet og få oppmerksomhet. Dette vil nå gi en tilsvarende mulighet for mange unge seilere.